"Jó reggelt!" keksz - házi, zabpelyhes verzió

2014-04-15

sponsored links

 

Nagyon szeretem Ildi KOKKI blogját ami tele van szupernél szuperebb receptekkel. Már készítettem az ihletése nyomán svéd puncsroládot - amit viharos sebességgel falt fel a család - , most pedig egy isteni kekszet találtam nála, a "Jó reggelt!" keksz házi változatát.

Fantasztikusan finomak ezek a kekszek, egy pohár tej vagy joghurt melléjük és máris tápláló és zamatos reggeli vagy uzsonna kerekedik belõlük.
Az eredeti recept itt található, én pár apróságon változtattam:

Hozzávalók:

30 dkg liszt (Kakaós keksz esetén 1 ek. liszt helyett 1 ek. kakaópor.)
1 tk sütõpor
15 dkg puha vaj
7 dkg barna cukor
1 ek méz
1 ek tejszín vagy tej
1 ek vaníliás cukor
1 egész tojás
3 ek zabpehely (Ildinél szeletelt mandula)
4 dkg aszalt gyümölcs (Nálam aszalt szilva,áfonya)
1 evõkanál csokicsepp (enélkül nincs is keksz nálunk :-D)

A hozzávalókból - az aszalványok és a csokicsepp kivételével - gyors mozdulatokkal puha - mint a linzer - tésztát gyúrtam. Ahogy összeállt, hozzáadtam az aszalványokat és a csokit, összedolgoztam. Egy  nejlon zacskóra hasábbá formáztam - lehetõleg téglalap kereszmetszettel - és fél órára a fagyasztóba tettem.
A kifagyott tésztából éles késsel vékony szeleteket vágtam. Sütõpapírral fedett lemezen, 170 fokos sütõben 10 perc alatt készre sütöttem a kekszeket.




Folytats a blogon ... teller-cake.blogspot.com/2014/04/jo-r...

sponsored links

Keres?s